Főoldal
Hírek
Libereci aranyak!
[ 2015. 08. 21 ]

 
A csehországi Liberec, az Amphora tájolós versenyzőinek a jelek szerint igazi aranybányának minősül, hiszen a XV. Felnőtt Tájékozódási Búvárúszó Világbajnokságon és Junior Európa-bajnokságon az Amphora sportolói négy nap elteltével már 3 aranyérmet nyertek, míg a magyar válogatott 5 aranynál tart!
 
4 Nap, 5 magyar arany. És még nincs vége, legalábbis reméljük!
 
A magyar válogatott csapat 11 indulója közül öten képviselik az Amphorát.


Férfiak: Balázs Péter (Amphora), Mede Márton (Amphora), Dunszt Károly (Csepel), Holczmüller Antal (Csepel). Nők: Hatházi Katalin (Amphora), Wágner Zsófia (Csepel), Berekméri Dóra (Amphora). Junior fiúk: Láng Péter (Csepel). Junior lányok: Gurisatti Lilla (DVCSH), Hofmeister Alíz (Csepel), Borza Ágnes (Amphora).
 
Balázs Péter immáron a tízedik(!) VB elsőségénél tart, míg Hatházi Katalin és Berekméri Dóra megszerezték életük első világbajnoki győzelmét! Na, de ne maradjunk csak az aranyak bűvöletében, bár kétségtelen, annak ragyogásához semmi más nem ér fel. A magyar versenyzők több alkalommal álltak dobogóra, ahol ezüstöt és bronzot kaptak megérdemelten. És ezek is mind szép eredmények!
 
 Fent: Balázs Péter (milyen meglepő), lent balról: Hatházi Katalin, Wágner Zsófia; Berekméri Dóra
Képek: Pál Ödön; Hatházi István; Derekméri Dóra FB oldaláról
 
Liberecben a XV. Tájékozódási búvárúszó felnőtt világbajnokság és junior Európa- Bajnokság (2015. augusztus 15 - 23. között) első napján meglett az első magyar aranyérem a felnőtt női páros (MONK) gyakorlatban. Hatházi Katalin (AMPHORA) és Wágner Zsófia (Csepel) VB aranyérmet nyert! Itt víz alatti pontokat kell megtalálni a rajt pillanatáig titkosan kezelt térkép alapján lehetőleg minél gyorsabban.

És ez ugye csak a kezdet. Sikeres a kezdés, még sikeresebb a folytatás!
A második napon, kedden további 2 aranyérmet nyertek a magyar versenyzők!
 
A csillag versenyszámban, a 110-200 méterre csillag alakban elhelyezett bóják közül egy bóját kerülni, míg egyet megtalálni kell, és persze ne feledkezzünk meg a gyorsaságról sem, a felnőtt nők mezőnyében az AMPHORA versenyzője Berekméri Dóra diadalmaskodott, míg a junior lányok (14-20 évesek) között Gurisatti Lilla (Debrecen) már második EB aranyérmét nyerte, ugyanebben a versenyszámban Hofmeister Alíz (Csepel) EB bronz érmes lett.
 
A harmadik napon, szerdán, Az 5 bójában, ahol a versenyzőknek az egymástól 100-200 méterre elhelyezett öt bóját kell meghatározott sorrendben megtalálniuk, az eredményt pedig a gyorsaság dönti el, a felnőtt férfiaknál Mede Márton 8., Holczmüller Antal 13. lett.
 
A nőknél Berekméri Dóra (AMPHORA) ezúttal is felállhatott a dobogóra, Wágner Zsófia (csepel) az 5., Hatházi Katalin (AMPHORA) pedig a 8. helyen végzett.
 
Augusztus 20-án, nemzeti ünnepünket még szebbé téve a tájékozódási búvárúszás amphorás világklasszisa, Balázs Péter de inkább Petya, megszerezte ezen a VB-n az első aranyérmét, amely összesen már a tízedik világbajnoki győzelmét eredményezte! Ezúttal szlalomban. A versenyzőknek a 110 – 200 méterre M alakban elhelyezett bóják között kell szlalomozva elúszniuk. Az eredményt a gyorsaság és a pontosság dönti el.
 
Az Amphorában minden kétséget kizáróan remek szakmai munka folyik, hiszen ahogy szokták mondogatni sport berkekben, az edzőt az eredményei minősítik. Nos Kosztin Tibor edző igazán büszke lehet tanítványaira, mi, amphorások és nem amphorás magyar sportszeretők pedig rá és tanítványaira lehetünk büszkék. Azok is vagyunk. Na és persze várjuk a további sikeres folytatást.
 
Kosztin Tibor
Kép: Pálfi Péter
 
Hajrá, magyarok! Hajrá, AMPHORA!
 
 
Szöveg: Pál Ödön
Eseménynaptár
H K S C P S V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Partnerek:
© 2009 Amphora Búvár Klub · Fejlesztő: Net-Tech
1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33/b.