Főoldal
Hírek
Újabb libereci aranyak!
[ 2015. 08. 23 ]

 
Jól tolták a csehországi Liberecben az Amphora tájolósai.
 
Igazi aranybánya volt a hely!
 
Versenyzőink közül Berekméri Dóra és Hatházi Katalin 2-2, Balázs Péter 1 világbajnoki aranyat nyert!
 
Gratulálunk nekik és persze a többi magyar érmesnek!


A XV. Felnőtt Tájékozódási Búvárúszó Világbajnokságon és Junior Európa-bajnokságon (2015 augusztus 15 - 23. között) az Amphora sportolói 4 VB aranyérmet nyertek, míg a magyar válogatott hetet, 4 felnőtt VB, és 3 junior EB aranyérem leosztásban.
 
Ez lett a vége. Sikeres kezdés, még sikeresebb folytatás!
 
A magyar válogatott aranyozott keretbe foglalta a sportág csúcseseményét, hiszen az első és az utolsó napon is aranyérmet nyert.
 
Mint ismert, kezdődött a női páros (Hatházi Katalin - AMPHORA és Wágner Zsófia - Csepel), VB aranyával, amikor víz alatti pontokat kell megtalálni a rajt pillanatáig titkosan kezelt térkép alapján, lehetőleg minél gyorsabban, és zárult a női csapat VB győzelmével (Berekméri Dóra, Gurisatti Lilla, Hatházi Katalin Wágner Zsófia), négy versenyző külön-külön rajthelyről indul majd ketten-ketten, végül négyen találkoznak és úsznak célba. Természetesen itt is a pontosság és a gyorsaság számít.
 
A két magyar és amphorás siker között is szép eredményeknek örültünk, hiszen a női csillagban, ahol a 110-200 méterre csillag alakban elhelyezett bóják közül egy bóját kerülni, míg egyet megtalálni kell, és persze ne feledkezzünk meg a gyorsaságról sem, új magyar csillag született: az amphorás Berekméri Dóra megszerezte első egyéni VB aranyát. Ugyanebben a számban Gurisatti Lilla (Debrecen) a juniorok között EB arany, Hofmeister Alíz (Csepel) EB bronz érmet szerzett.
 
Balázs Péter (AMPHORA) erről a VB-ről sem tért haza érem nélkül. Még szép. Nem is lehetett az más, mint arany. Ezúttal szlalomban bizonyult a világ legjobbjának és most már tízszeres világbajnoknak mondhatja magát, hiszen már tízszeres világbajnok – és ezt nem lehet eleget hangsúlyozni! Ebben a versenyszámban a versenyzőknek a 110 – 200 méterre M alakban elhelyezett bóják között kell szlalomozva elúszniuk. Ezt a versenyszámot szokták M gyakorlatnak is titulálni. Az eredményt persze itt is a gyorsaság és a pontosság dönti el.
 
5 bójában az egymástól 100-200 méterre elhelyezett öt bóját kell meghatározott sorrendben megtalálniuk a sportolóknak minél gyorsabban. Ez a gyakorlat Berekméri Dóra számára VB bronzot jelentett.
 
A magyar válogatott csapat 11 indulója közül öten képviselték az Amphorát:
Férfiak: Balázs Péter (Amphora), Mede Márton (Amphora), Dunszt Károly (Csepel), Holczmüller Antal (Csepel). Nők: Hatházi Katalin (Amphora), Wágner Zsófia (Csepel), Berekméri Dóra (Amphora). Junior fiúk: Láng Péter (Csepel). Junior lányok: Gurisatti Lilla (DVCSH), Hofmeister Alíz (Csepel), Borza Ágnes (Amphora).
 
 
Legjobbjaink 7 arany, 1 ezüst, és 3 bronzérmet nyertek, és így az összesített éremtáblázaton a felnőttek és juniorok között is a második helyen zártunk.
 
Felnőtt világbajnokság:
1. Csehország (7 aranyérem)
2. Magyarország (4 aranyérem)
3. Oroszország (1 aranyérem)
 
Junior Európa-bajnokság:
1. Oroszország (4 aranyérem)
2. Magyarország (3 aranyérem)
3. Csehország (2 aranyérem)
 
Világbajnokok:
Berekméri Dóra (AMPHORA) – csillag, csapat;
Hatházi katalin (AMPHORA) – páros, csapat;
Wágner Zsófia (Csepel) – páros, csapat;
Gurisatti Lilla (Debrecen) – csapat;
Balázs Péter (AMPHORA) – szlalom.
 
Felnőtt VB ezüst: Dunszt Károly (Csepel) parallel;
Felnőtt VB bronz: Berekméri Dóra (AMPHORA) 5 bója;
Junior EB arany: Gurisatti Lilla (Debrecen) – csillag, 5 bója, szlalom.
Junior EB bronz: Hofmeister Alíz (Csepel) csillag, Láng Péter (Csepel) parallel.
 
Természetesen nem feledkezhetünk meg az amphorás edzőről, Kosztin Tiborról!
 
Aranykovács, sikerkovács? Inkább hagyjuk ezeket a jelzőket, hiszen az eredmények minősítik magát az edzőt. Kosztin Tibor edző igazán büszke lehet magára és tanítványaira, mi pedig rájuk.
 
Hajrá, magyarok! Hajrá, AMPHORA!
 
Szöveg: Pál Ödön
Eseménynaptár
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Partnerek:
© 2009 Amphora Búvár Klub · Fejlesztő: Net-Tech
1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33/b.